Robuust rundvlees

Robuust is puur lekker Hollands rundvlees. Botermals en excellent van smaak. Robuust staat voor ambachtelijke kwaliteit. De duurzame wijze waarop is omgegaan met dierwelzijn, voeding en milieu garanderen het bijzondere karakter van Robuust rundvlees en verklaren de uitstekende smaak. Robuust is de merknaam van rundvlees afkomstig uit de Keten Duurzaam Rundvlees.

Dierenwelzijn

Bij Keten Duurzaam Rundvlees verlangen we méér op het gebied van dierenwelzijn dan de wettelijke eisen en hanteren wij strenger regels dan bestaande keurmerken voor rundvlees. Weidegang in de zoogperiode is verplicht. Castratie, brandmerken en het
houden van vee op betonnen roosters is verboden.

Puur Hollands

Alle KDR koeien en stieren worden gehouden bij Nederlandse vleesveebedrijven, minimaal drie tot zes maanden voor de slacht. Er worden strenge eisen gesteld aan huisvesting, klimaat en voer. De onafhankelijke Controle Instantie KIWA houdt toezicht op het welzijn en de gezondheid van de dieren.

Pure kwaliteit

Alleen rundvlees van volwassen runderen die afkomstig zijn van een KDR gecertificeerd vleesveebedrijf komen in aanmerking voor het Robuust kwaliteitsmerk. KDR steunt samen met de Nederlandse vleesveesector
initiatieven om het aantal natuurlijke geboorten bij luxe vleesrassen te vergroten.

Puur duurzaam

KDR staat voor duurzaamheid van de totale keten ten gunste van het welzijn en de gezondheid van de dieren, het verantwoord en duurzaam omgaan met het milieu en de grondstoffen en ten gunste van een duurzame bedrijfsvoering op de vleesveebedrijven. Duurzamer kan bijna niet!

(h)eerlijk eten!

Wie van lekker eten houdt en bewust kiest voor duurzaam en (h)eerlijk vlees, krijgt met Robuust kwaliteit op het bord van goede komaf. Met onze heerlijke huisspecialiteiten kiest u tevens voor variatie. Elk seizoen hebben wij nieuwe specialiteiten voor de echte fijnproevers.

Van Hollandse boeren

Robuust Rundvlees is een pure Hollandse kwaliteit van boeren die bewust werken aan duurzaamheid voor dier en milieu. Er worden strenge eisen gesteld aan huisvesting, klimaat en het voer van de runderen. De onafhankelijke Controle Instantie KIWA houdt toezicht op het welzijn en de gezondheid van de dieren. 

Ons Robuust rundvlees komt van het Vleesveebedrijf van de familie Heijdra. Zij zijn de initiatiefnemers van Keten Duurzaam Rundvlees en een van de KDR gecertificeerde vleesveebedrijven in Nederland. Via de website kunt u een kijkje nemen in de stal van Edwin en Anita Heijdra http://heijdravleesvee.nl/veehouderij/

Groot Culinair, Keurslager

Johanna Naberstraat 55
1827LB Alkmaar
0725617959

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:30
zondag Gesloten